För att få plats med alla kundens önskemål fick vi ta bort väggarna till en klädkammare och tre garderober. Resultatet blev ett luftigt badrum med dubbelhandfat samt en rymlig dusch och en IR-bastu för två personer. Vi gjorde allt underarbete som ligger på snickarens lott samt monterade inredningen när el, vatten och kakel var på plats.
Det är många byggnadsregler som gäller för badrum och för att hemförsäkringen ska gälla. Därför är det oftast enklast att börja om med rummet från en helt tom stomme. Då ser man oclså om det är några äldre fuktskador man behöver åtgärda.
Sista bilden är badrummet är från stugan vi byggde ut som du kan se bilder från under rubriken Byggnader längre ner.
Klicka på bilderna för större versioner.
Första nio bilderna.
Renovering av hus byggt 1964. Kunden var under hela projektet inblandad i val av utssende, material och funktionalitet. Vi var rådgivande med vår erfarenhet kring lösningar och funktioner som man som kund inte alltid tänker på. Ett samarbete som var både roligt och resulterade i ett väldigt fint hem.
Jimmy hos oss var också projektledare för hela renoveringen. Det innebar att han ordnade de andra hantverkarna (el, vvs, plattsättning, flytspackling, målning), och såg till att de kom när de skulle, vilket gjorde att projektet löpte på utan några oönskade avbrott.
De sista fem följande bilderna är från ett projekt där vi gjort en tillbyggnad med glaspartier åt tre väderstrek. Även hallen och den platsbyggda bokhyllan kommer från samma fastighet.
Sista bilden är ett platsbyggt kombinerat skåp och skrivbord.
Klicka på bilderna för att se dem i större format.
Att bygga en ny fristående byggnad är inte det enklaste snickarprojektet man kan kan kasta sig över. Men att bygga till en utbyggnad kräver verkligen erfarenhet för att få allt att passa och att det blir tätt och väderskyddat mot den befintliga huskroppen.
Under 2022 byggde vi ut det gamla 1800-talstorpet i Västmanland. Fram till nu hade det inte funnits rinnande vatten eller avlopp. När allt var klart hade de både badrum och ett modernt kök.
De två sista bilderna, dubbelgaraget och den fönsterrika fasaden är från andra projekt.
Klicka på bilderna för att se dem i större format.
Bryggor, trädäck, uterum eller eller andra typer av utemiljöer. Listan är lång över trivsamma platser vi vill ha tillgång till utomhus under sommaren. Bolla gärna era idéer med oss så kommer vi tillsammans fram till ett resultat där ni kommer att trivas i på somrarna.
Det är en hel del att tänka på när man ska bygga en trivsam utemiljö. Inte minst val av rätt material. Ska ni exempelvis bygga i tryckimpregnerat virke så är det olika träskyddsklasser beroende på vilken miljö konstruktionen ska vara i. Även fästanordningar måste vara olika behandlade. Men allt det där har vi koll på åt er.
Klicka på bilderna för att se dem i större format.
Det finns inte så många standardlösningar för tvättstugor. Här löste vi det genom att använda köksmoduler som vi anpassade till de behov man har i en tvättstuga. Under maskinerna finns tre praktiska förvaringslådor för smutstvätt. De öppnas om man puttar på dem med foten. På ovansidan en praktisk hylla för tvättmedel och annat man behöver ha tillhands.
Innan renoveringen påbörjades bestod tvättstugan av tre små rum med väggar och dörrar. Väggar och dörrar togs bort samt att vi flytspacklade upp ett plant golv med vattenburen golvvärme från fjärrvärme. Även taket blev enhetligt med takgips målat i vitt.
Klicka på bilden för en större version.
Copyright © Alla rättigheter förbehållna